Potepanje po Makedoniji

VABILO

Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana, podružnica Zasavje vabi na

Potepanje po Makedoniji, ki bo od 19. do 22.9.2019.

Program:

1. DAN: SLOVENIJA - SKOPJE – OHRID
Polet letala z letališča JP Ljubljana. Najprej avtobusni, nato pa krajši peš ogled znamenitosti mesta Skopje, ki ga še vedno krasijo številne stavbe iz turškega obdobja: Daut pašev hamam, Kuršumli han, trdnjava Skopsko kale, Isabegova mošeja, pravoslavna cerkev sv. Spasa. Nato vožnja do Ohridskega jezera. Nastanitev v hotel, nočitev.

2. DAN: OHRID - SV. NAUM – OHRID
Dopoldan ogled najpomembnejših znamenitosti Ohrida, ki mu pravijo tudi “slovanski” Jeruzalem saj je imel z okolico kar 365 cerkva. Z lokalnim vodnikom boste doživeli čar starega dela mesta z baziliko sv. Sofije, ki velja za najvažnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, nato vas bo pot vodila do Samoilove trdnjave in do cerkve sv. Klimenta... Nekaj prostega časa za sprehode in oglede. Popoldan avtobusna vožnja do makedonsko albanske meje, kjer stoji znani samostan Sv. Naum. Ob doplačilu ogled notranjosti. Vrnitev v hotel, nočitev.

3. DAN: KRUŠEVO - BITOLA – OHRID
Dopoldan odhod proti Kruševu, imenovanem tudi »orlovsko gnezdo«, saj se nahaja na 1000 m nadmorske višine in je pravi biser makedonske umetnosti. Nadaljevanje do Bitole na jugu Pelagonijske ravnine, ki je prvič omenjeno za čas carja Samuila. Sprehod po starem delu mesta in „stari čaršiji”, nato pa si boste ob doplačilu lahko ogledali še en antični biser „Herakleja”. Vrnitev v hotel.

4. DAN: SV. JOVAN BIGORSKI - SLOVENIJA
Slovo od prijaznih gostiteljev in vožnja do enega najpomembnejših kulturnih in verskih pravoslavnih spomenikov - samostana Sv. Jovan Bigorski. Ob doplačilu ogled samostana, kjer je cerkev posvečena Sv. Janezu Krstniku. V času ogleda notranjosti se boste seznanili z življenjem v samostanu, videli čudovito ikonografijo in ostale znamenitosti. Po ogledu prevoz do letališča Skopje in polet proti Ljubljani, kjer je predviden pristanek v poznih popoldanskih urah.

CENA:

• 469 € min. 40 oseb
  • 499 € min. 30 oseb
  • 529 € min. 20 oseb

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Skopje – Ljubljana (vključena prtljaga do 23 kg), letališke in varnostne pristojbine, 3 x polpenzion hotelu 4*, avtobusni prevoz po programu v Makedoniji, cestne in ostale pristojbine, oglede zunanjosti po programu, poldnevni ogled Skopja in Ohrida z lokalnim vodnikom, spremstvo in organizacijo potovanja.

Za člane DMSBZT Ljubljana bo tudi prispevek društva. Pridružili se bomo skupini, zaradi nižje cene.

PRIJAVE: zainteresirane prosimo, da se javijo na tel. št 041 239 004. Lahko se dogovorimo tudi za obročno odplačevanje.

Predstavnica za podružnico Zasavje
Mag. Boža Pirkovič

Predsednica DMSBZT Ljubljana
Đurđa Sima, dipl. m.s.

SPODAJ si lahko ogledate ali prenesete celoten program potovanja v PDF datoteki!