Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj

Aplikacija
Žepni vodnik v obliki mobilne aplikacije
Naslovnica vodnika
Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj

Spoštovani!

Po dobri sprejetosti že 3. dopolnjene izdaje Žepnega vodnika za obravnavo nujnih stanj, smo se ob upoštevanju pripomb mnogih zdravstvenih delavcev v Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana odločili, da bomo pripravili aplikacijo za pametne telefone. Aplikacija deluje na pametnih telefonih in tablicah, ki za svoje delovanje uporabljajo operacijska sistema Andriod in IOS in bodo dostopne v spletni trgovini Google Play in App Store. Aplikacija je na voljo brezplačno. S tem bo vsebina Žepnega vodnika za obravnavo nujnih stanj postala še bolj priročna in uporabna, saj so vsebine hitro dostopne preko preglednega menija. Poleg poglavij odrasli in otroci sta sedaj dodani še poglavji prva pomoč in formule. V poglavju prva pomoč so zajete vsebine s katerimi lahko človeku rešimo življenje. To so temeljni postopki oživljanja, razrešitev tujka v zgornji dihalni poti, nameščanje nezavestne osebe v bočni stabilni položaj in zaustavljanje krvavitve. V poglavju formule so združene formule za otroke in odrasle. S pomočjo vgrajenega kalkulatorja pa lahko hitro pridemo do rezultata. S tem je žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj pridobil novo vlogo, saj se je iz opomnika prelevil v uporabno orodje, ki ga bomo lahko uporabniki s pridom uporabljali pri svojem delu.

V želji, da bi aplikacijo čim manjkrat uporabili vam želim uspešno uporabo.

Damjan Remškar

Aplikacijo si lahko prenesete iz App Store in Google Play.

Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj na App Store   Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj na Google Play