Osnovni principi naturopatije in tradicionalne kitajske medicine – 1.del

Datum in čas
11. 10. 2024 | 12. 10. 2024


Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana vabi na dvodnevno delavnico z naslovom:

OSNOVNI PRINCIPI NATUROPATIJE IN TKM

1.del

Delavnica bo v petek 11. oktobra 2024 od 16.30 do 20.00 in v soboto 12. oktobra 2024 od 9.00 do 12.30 v društvenih prostorih na Poljanski cesti 14 v Ljubljani.

Vodila jo bo gospa Renata Bačvič

Na delavnici boste spoznali osnove naturopatije in tradicionalne kitajske medicine. Z znanji in praktičnimi napotki, ki jih boste dobili, boste lahko tudi sami prispevali k boljšemu počutju.

Ali ste vedeli, da je strah tisto čustvo ki, najbolj vpliva na ledvice, ali pa da so mastni lasje in prhljaj povezani z našimi jetri ? Ne verjamete, pridite preveriti !

Izvajalka vas takole vabi:

Spoštovani,

sodobni človek se vsakodnevno sooča z izzivi hitrega tempa življenja. Visoka pričakovanja, stalni pritiski in nenehne spremembe so postali del naše vsakdanjosti. V tem natrpanem urniku pogosto primanjkuje časa za skrb za zdravje, kakovostno preživljanje časa z družino in prijatelji ter sprostitev.

Hitri tempo življenja pogosto vodi do stresa, slabega spanca, nezdravih prehranjevalnih navad in pomanjkanja telesne aktivnosti, kar lahko vpliva na splošno počutje in zdravje posameznika. Kljub tem izzivom pa obstajajo načini, kako obvladovati hiter ritem življenja in izboljšati kakovost življenja.

Zdrav način življenja je dinamičen proces, ki zahteva zavezanost in vztrajnost, vendar pa prinaša številne koristi za telesno in duševno zdravje ter celotno kakovost življenja. V okviru našega programa boste spoznali praktične načine, kako izboljšati svoje počutje in vzpostaviti zdrave življenjske navade.

V prvem delu delavnice, bomo spoznali osnovne principe tradicionalne kitajske medicine, temeljne značilnosti naturopatije ter spoznali dva morfološka tipa – pljučni in ledvični tip.

Ali ste vedeli, da neravnovesje energije v pljučih lahko vpliva na stanje naše kože? In da cinizem ter kritizerstvo lahko izvirata iz neravnovesja energije v pljučih? Poleg tega bomo raziskali pomen čustev, povezanih z ledvicami. Strah, kot glavno čustvo, povezano z ledvicami, ima lahko globok vpliv na naše življenje in dobro počutje. Tradicijska kitajska medicina povezuje ledvice z našim spočetjem, rojstvom, puberteto, razvojem, starostjo in smrtjo. Na delavnici bomo raziskali to globoko povezavo ter spoznali, kako lahko skozi razumevanje teh vidikov okrepimo svoje zdravje in dobro počutje.

Pridružite se nam in odkrijte praktične načine za uravnoteženje energije pljuč in ledvic ter krepitev telesnega in čustvenega zdravja. Spoznali bomo katera hrana krepi naša pljuča in ledvice, katere akupresurne točke so najbolj pomembne za ta dva organa ter še vrsto praktičnih napotkov za boljše počutje.

Prijave sprejemamo preko elektronske prijavnice SPODAJ ali na tel. številko: 041 754 695 (ga. Irma Kiprijanović), do zapolnitve prostih mest (30).

Osebni prispevek za člane DMSBZT Ljubljana znaša 30 €,  ostale udeležence pa bomo sprejeli  v kolikor bo ostalo prostora po predhodnem tel. dogovoru.

Za dodatne informacije Nada Sirnik na tel.št.031 329 360

Za pijačo in prigrizek med pavzami bo poskrbljeno.

Za komplementarno in naravno zdravilstvo v zdravstveni negi pri DMSBZT Ljubljana
Nada Sirnik

Predsednica DMSBZT Ljubljana
Đurđa Sima