Vadba joge, pilatesa in razgibalnih vaj za hrbtenico

Telesne vaje, dihalne vaje in tehnike sproščanja so idealna kombinacija za zdravo hrbtenico in vse telo.

Prihajajoči dogodki

Za to dejavnost trenutno ni aktualnih dogodkov. Oglejte si ostale prihajajoče dogodke na povezavi KOLEDAR DOGODKOV

V DMSBZT Ljubljana že od leta 1996 od oktobra do aprila izvajamo vadbo hatha joge. Pred nekaj leti smo dodali še vadbo pilatesa in razgibalne vaje za hrbtenico. Zahtevnost se postopoma stopnjuje, od preprostih vaj za vsakogar do zahtevnejših položajev. Poudarek je na postopnosti in nenasilnosti. Začnemo z manjšim obsegom gibov, ki jih nato stopnjujemo. Vaje izvajamo do praga svojih zmožnosti. Tečaji joge in pilatesa so primerni za osebe vseh starostnih skupin, ne glede na začetno predznanje ali gibljivost telesa. Na vadbi poudarjamo natančnost, pravilno izvedbo, varnost, usklajenost dihanja in gibanja ter zavedanje notranjih občutkov.

Učinki ukvarjanja z jogo ali pilatesom so številni. Lahko je le oblika sprostitve, način napajanja z energijo, vadba za boljše počutje ali lažje obvladovanje stresa. Pripomore k pravilni drži, lepši postavi, gibljivosti, moči, pozornosti, vitalnosti, izboljšanju psihosomatskega zdravja in predvsem k razumevanju sebe.

Vadba joge, pilatesa in razgibalnih vaj v sezoni 2023_2024

Telesne vaje, dihalne vaje in tehnike sproščanja so idealna kombinacija za zdravo hrbtenico in vse telo.

Plan dela 2024

Z vadbo joge, pilatesa in razgibalnih vaj bomo nadaljevali kot v preteklem letu. Enkrat tedensko bo vadba potekala preko spleta.  Ostala vadba joge  bo v živo na že znanih lokacijah v Ljubljani ( očesna in  ginekološki kliniki,  po 2 skupini in  v Trbovljah  v  osnovni šoli). Na Idrijskim poteka vadba joge v eni skupini.
Na Srednji Zdravstveni šoli Ljubljana, nadaljujemo z vadbo pilatesa in razgibalnih vaj za hrbtenico, vsaka  po eno skupino.

V prostorih Zdravstvenega doma Trbovlje, bomo ponudili vadbo za moč z vključitvijo aerobike, pilatesa in razgibalnih vaj.  

Dejavnosti bodo potekale enkrat tedensko po uro in pol v terminu od oktobra 2023 do začetka junija 2024.

Članom v Ljubljani nudimo možnost organizirane tekaške vadbe, dvakrat tedensko. V zimskih mesecih bo vadba potekala na Fakulteti za šport, od marca naprej pa na prostem.

Kontakt

Katja Hribar

joga
031 317 263
hribarca2@gmail.com

Zgodilo se je

Za to dejavnost trenutno ni aktualnih dogodkov. Oglejte si ostale prihajajoče dogodke na povezavi KOLEDAR DOGODKOV