Vadba joge, pilatesa in razgibalnih vaj za hrbtenico

Telesne vaje, dihalne vaje in tehnike sproščanja so idealna kombinacija za zdravo hrbtenico in vse telo.

Prihajajoči dogodki

Za to dejavnost trenutno ni aktualnih dogodkov. Oglejte si ostale prihajajoče dogodke na povezavi KOLEDAR DOGODKOV

V DMSBZT Ljubljana že od leta 1996 od oktobra do aprila izvajamo vadbo hatha joge. Pred nekaj leti smo dodali še vadbo pilatesa in razgibalne vaje za hrbtenico. Zahtevnost se postopoma stopnjuje, od preprostih vaj za vsakogar do zahtevnejših položajev. Poudarek je na postopnosti in nenasilnosti. Začnemo z manjšim obsegom gibov, ki jih nato stopnjujemo. Vaje izvajamo do praga svojih zmožnosti. Tečaji joge in pilatesa so primerni za osebe vseh starostnih skupin, ne glede na začetno predznanje ali gibljivost telesa. Na vadbi poudarjamo natančnost, pravilno izvedbo, varnost, usklajenost dihanja in gibanja ter zavedanje notranjih občutkov.

Učinki ukvarjanja z jogo ali pilatesom so številni. Lahko je le oblika sprostitve, način napajanja z energijo, vadba za boljše počutje ali lažje obvladovanje stresa. Pripomore k pravilni drži, lepši postavi, gibljivosti, moči, pozornosti, vitalnosti, izboljšanju psihosomatskega zdravja in predvsem k razumevanju sebe.

VADBA JOGE,TEKA, PILATESA IN RAZGIBALNIH VAJ V SEZONI 2022/2023

Plan dela 2022

Z vadbo joge, pilatesa in razgibalnih vaj bomo letos nadaljevali na dva načina. Enkrat tedensko bo vadba potekala tako, kot lani preko spleta zaradi epidemioloških razmer. Vadba joge v živo bo ostala v Ljubljani na lokaciji Očesne in Ginekološke klinike, po 2 skupini in v Trbovljah v zdravstvenem domu. Na Srednji Zdravstveni šoli Ljubljana, bodo vadba pilatesa in razgibalne vaje za hrbtenico po ena skupina. Dejavnosti bodo potekale enkrat tedensko, po uro in pol v terminu od oktobra 2021 do začetka maja 2021. Ker načrtovana vadba joge v Idriji, vendar zaradi pct pogojev ni bila realizirana, se Idrijskim članicam se ponudi možnost spletne vadbe joge.
V maju 2021 bomo članom poskusno ponudili možnost organizirane tekaške ali plavalne vadbe preko poletja. V kolikor bo odziv članstva pozitiven, bomo dejavnost uvrstili v redni program aktivnosti.

Katja Hribar

joga