Vadba joge, pilatesa in razgibalnih vaj za hrbtenico

Telesne vaje, dihalne vaje in tehnike sproščanja so idealna kombinacija za zdravo hrbtenico in vse telo.

V DMSBZT Ljubljana že od leta 1996 od oktobra do aprila izvajamo vadbo hatha joge. Pred nekaj leti smo dodali še vadbo pilatesa in razgibalne vaje za hrbtenico. Zahtevnost se postopoma stopnjuje, od preprostih vaj za vsakogar do zahtevnejših položajev. Poudarek je na postopnosti in nenasilnosti. Začnemo z manjšim obsegom gibov, ki jih nato stopnjujemo. Vaje izvajamo do praga svojih zmožnosti. Tečaji joge in pilatesa so primerni za osebe vseh starostnih skupin, ne glede na začetno predznanje ali gibljivost telesa. Na vadbi poudarjamo natančnost, pravilno izvedbo, varnost, usklajenost dihanja in gibanja ter zavedanje notranjih občutkov.

Učinki ukvarjanja z jogo ali pilatesom so številni. Lahko je le oblika sprostitve, način napajanja z energijo, vadba za boljše počutje ali lažje obvladovanje stresa. Pripomore k pravilni drži, lepši postavi, gibljivosti, moči, pozornosti, vitalnosti, izboljšanju psihosomatskega zdravja in predvsem k razumevanju sebe.

Vadba joge, pilatesa in razgibalnih vaj v sezoni 2023_2024

Telesne vaje, dihalne vaje in tehnike sproščanja so idealna kombinacija za zdravo hrbtenico in vse telo.

Plan dela 2023

Nadaljevali bomo z vadbo. Le ta bo enkrat tedensko potekala preko spleta. V živo bo vadba ostala na lokaciji Očesni in Ginekološki kliniki s po dvema skupinama. V Trbovljah in na Srednji Zdravstveni šoli Ljubljana, bodo vadba pilatesa in razgibalne vaje za hrbtenico po ena skupina. Dejavnosti bodo potekale enkrat tedensko, po uro in pol v terminu od oktobra 2023 do začetka maja 2024.
Čez poletje bomo članom poskusno ponudili možnost organizirane tekaške ali plavalne vadbe.
Urnik vadbe bo objavljen na spletni strani DMSBZT Ljubljana.

Kontakt

Katja Hribar

joga
031 317 263
hribarca2@gmail.com