Dejavnosti na Idrijskem

Od nastanka do danes so bile v podružnici organizirane mnoge dejavnosti, ki so zadovoljile in povezovale medicinske sestre, babice in zdravstvene tehnike idrijske regije. Obsegale so organizacijo in izvedbo pohodov, organizacijo joge in strokovnih srečanj.

Prihajajoči dogodki

Za to dejavnost trenutno ni aktualnih dogodkov. Oglejte si ostale prihajajoče dogodke na povezavi KOLEDAR DOGODKOV

Namen organiziranja dejavnosti za člane in članice društva v Idriji je bil v približevanju društva širšemu krogu medicinskih sester. Svoj letni program so medicinske sestre iz Idrije in njene okolice opredelile same in tako je še danes. Glede finančnih sredstev se dogovarjamo za vsako leto posebej na Upravnem odboru matičnega društva.

Po zbranih podatkih so bile iz idrijske regije članice UO DMSBZT Ljubljana:

Dragica Basile (2 mandata, 1990–2009), Andreja Kodela (2001–2003) ter Andreja Gruden (od 2003 dalje) in Sabina Vihtelič (od leta 2004 dalje). Od mandata članice UO Andreje Gruden in Sabine Vihtelič od leta 2004 so začele aktivnosti društva potekati tudi v Idriji in člani z idrijskega območja so začeli aktivno soustvarjati v okviru DMSBZT Ljubljana na sedežu društva. Od leta 2010 je Sabina Vihtelič povabljena k soustvarjanju v matičnem društvu v Izvršnem odboru. Prvi aktivnosti članic sta bili tečaj in nato igranje badmintona leta 2004, ko je bila predsednica društva še gospa Darinka Klemenc. V času od začetka predsedovanja gospe Đurđe Sima je postalo sodelovanje še plodnejše in bolj prepoznavno.

Članstvo idrijskega območja združuje vse medicinske sestre tamkajšnjih zdravstvenih organizacij. 

Danes obsega zaposlene v zdravstveni negi na področju Idrije, in sicer:

  • v Psihiatrični bolnišnici Idrija,
  • v Zdravstvenem domu Idrija,
  • v Domovih starejših občanov: Idrija, Marof in Črni vrh nad Idrijo;
  • upokojene medicinske sestre, babice in zdravstvene tehnike v Idriji,
  • zaposlene medicinske sestre in zdravstvene tehnike v zasebni zdravstveni dejavnosti.

Od nastanka do danes so bile v podružnici organizirane mnoge dejavnosti, ki so zadovoljile in povezovale medicinske sestre, babice in zdravstvene tehnike idrijske regije. Obsegale so organizacijo in izvedbo pohodov, organizacijo joge in strokovnih srečanj. Dejavnost članov v idrijski regiji je pomembno vplivala na ohranjanje zgodovine zdravstvene nege v idrijskih revirjih.

Aktivnosti na idrijskem v letu 2024

Na idrijskem območju za leto 2024 načrtujemo več društvenih dejavnosti.

Izobraževalna dejavnost:

  • Dan duševnega zdravja«, vsebina in program bosta izdelana do junija 2024 (strokovno izobraževanje z druženjem članov), izvedba bo sredi oktobra 2024 četrtek popoldne.
  • Delavnica Temeljnih postopkov oživljanja.

Interesne dejavnosti:

  • Joga (en termin tedensko),
  • vodena vadba badmintona (enkrat tedensko za 90 minut).

Kontakt

Sabina Vihtelič

Članica izvršnega odbora, dejavnosti na Idrijskem
041 427 962
vihtelicsabina@gmail.com

Andreja Gruden

Dejavnosti na Idrijskem
andreja.gruden72@gmail.com