Likovna dejavnost

Likovno dejavnost v društvu negujemo že dve desetletji in pol.

Prihajajoči dogodki

Za to dejavnost trenutno ni aktualnih dogodkov. Oglejte si ostale prihajajoče dogodke na povezavi KOLEDAR DOGODKOV

Likovna mentorica je Marija Strnad, ki nas s svojimi mnogimi znanji o akvarelu in strokovnimi priznanji vodi skozi srečanja zelo uspešno.

Milka Erbežnik na deloven in prijazen način poskrbi, da naše delo poteka nemoteno.

Somentor Edo Ilar nas pedagoško seznanja z likovnimi teorijami, govorico z lastnim slogom. Prepoznavnost, konceptualizacijo in skladnost ter dušo vnašamo v dela in rastemo ob njih.

Likovnice smo hvaležne za druženja in ustvarjanja ob krasnih izdelkih. Rezultat vsega tega so zadovoljni, žareči obrazi.

Samostojno razstavljamo in se pojavljamo na znanih in pomembnih razstavnih mestih.

Tako tudi v naravi uspemo ujeti utrinke lepot ter jih prenesti na papir ali platno.

Vsako leto meseca maja v UKC ob mednarodnem dnevu babic in medicinskih sester z razstavo počastimo medicinske sestre, paciente ter druge obiskovalce. Večkrat smo gostovale v podjetju SALUS, pri Zdravniški zbornici, v NUK¬u, DSO Tisje, knjižnicah itn. Vsakoletne likovne kolonije nas bogatijo.

Skupaj z mentorico ali mentorjem iščemo linije, perspektive, gradimo barvne ploskve, raziskujemo.
Doslej smo se predstavile tudi z dvema izdanima knjigama, ki obsegata tako strokovno in likovno kot prozno vsebino. Poklon izgubljenim očem je delo, ki govori o demenci, Dober dan življenje pa nas razveseli z rojstvom.

Plan dela 2022

V kolikor bodo epidemiološka situacija dopuščala bo likovna dejavnost potekala po ustaljenem urniku ob torkih popoldan v društvenih prostorih. Skladno s tem se bo dejavnost v pozno pomladanskih in poletnih mesecih preselila v naravo. Izvajala se bo v manjšem obsegu z manj udeleženkami, izmenično dvakrat mesečno. Nadaljevali bomo sodelovanj z dosedanjimi mentorji.

V kolikor bo mogoče, bomo razstavljali:

meseca maja v UKC Ljubljana, tradicionalna razstava ob Mednarodnem dnevu medicinskih sester in Mednarodnem dnevu babic;
razstava v Finžgarjevi galeriji v Trnovem.

Majda Jarem Brunšek

Likovna dejavnost