Strokovna ekskurzija in srečanje z medicinskimi sestrami in babicami Islandije

Datum in čas
18. 05. 2024 | 22. 05. 2024


V času od 18. 05. 2024 do 22. 05. 2024 smo v DMSBZT Ljubljana organizirali izlet na Islandijo. Našo popotniško žilico smo nadgradili s srečanjem z islandskimi kolegicami medicinskimi sestrami in babicami.

Sprejela nas je kolegica Guðbjörg Pálsdóttir– predsednica združenja islandskih medicinskih sester, ki nam je predstavila združenje, delo in strokovno povezovanje v združenju (Félag íslenskra hjúkrunarfræðinga).

Obiskali smo univerzitetno bolnišnico v Reykjaviku- Landspítali University Hospital, ki nam jo je pobližje predstavila kolegica Eygló Ingadóttir. Kolegica Katrín Blöndal nam je predstavila program izobraževanja in vlogo medicinskih sester z naprednimi znanji.

Obisk smo zaključili z obiskom simulacijskega centra s krasno predstavitvijo kolega Þorsteinn Jónsson-a. Celoten obisk je koordinirala, spremljala in pazila, da smo se res prijetno počutili tudi kolegice Helga Rósa Másdóttir. Ob obisku ter druženju so se spletla še tesnejša prijateljstva. Izmenjali so si izkušnje in zavezo za prihodnja strokovna sodelovanja.