Strokovna ekskurzija in srečanje z medicinskimi sestrami in babicami Islandije

Datum in čas
18. 05. 2024 | 22. 05. 2024


Vabilo na strokovno ekskurzijo in srečanje z medicinskimi sestrami in babicami Islandije

DMSBZT Ljubljana organizira strokovno ekskurzijo in izlet na Islandijo. Na Islandiji se bomo srečali s kolegicami medicinskimi sestrami in babicami in z njimi izmenjali znanje in izkušnje ter si ogledali Univerzitetno bolnišnico v Reykjaviku.

Datum odhoda: 18.5.2023                         Čas potovanja: 5 dni │ 4 noči

Program potovanja:

1.DAN: LJUBLJANA – KEFLAVIK – REYKYANES – REYKYAVIK

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Sprehod čez »most med kontinentoma«, ogled geotermalnega področja Gunnuhver in postanek za osvežitev v gostišču, kjer po mnenju Islandcev strežejo najboljšo jastogovo juho. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

2.DAN: REYKJAVIK »ZLATI TRIKOTNIK«: BHINGVELLIR-GEJZIR STROKKUR-SLAPGULLFOSS-FRIDHEIMAR-SKALHOLT| zajtrk

Po zajtrku celodnevni izlet po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka Bhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamnele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ustavili se bomo na organski farmi paradižnikov Fridheimar, kjer bomo lahko spoznali kako domačini uporabljajo izvire termalne vode za gojenje vrhunske zelenjave. Poskusili bomo lokalno paradižnikovo juho, imeli možnost nakupa lokalnih izdelkov, pobliže bomo občudovali ljubke islandske konje. Pred povratkom še postanek za obisk cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3.DAN: REYKJAVIK (izlet SKY LAGOON) | zajtrk

Po zajtrku ogled Reykjavika, najsevernejše prestolnice na svetu, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev in ogled mesta. Srečali se bomo s pripovedkami o škratih, trolih in drugih vilinskih bitjih. Ogledali si bomo stari in novi mestni del, pristanišče, veličastno Hallgrimurjevo cerkev,… Prosti čas za samostojne oglede in »šoping« na glavni mestni ulici Laugavegur. V popoldanskih urah se po želji skupine (doplačilo) odpravimo na izlet v Sky Lagoon, ki se ponaša z izjemnim pogledom na Atlantik in kot tak ponuja edinstveno doživetje termalnega bazena.

Prenočevanje.4. DAN: REYKJAVIK »JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS-SLAP -SKOGAFOSS-VIK-LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL | zajtrk

Po zajtrku celodnevni izlet »Južna avantura« – dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

  1. DAN: REYKJAVIK – KEFLAVIK – LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku srečanje z medicinskimi sestrami in babicami ter zdravstvene ustanove v Reykjaviku ali bližnji okolici v organizaciji DMSBZT Ljubljana. Po zaključku strokovnega ogleda prost preostanek popoldneva za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

CENA: Cena za člane DMSBZT Ljubljana je 1119 EUR, hotel 3* na osebo, CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevozi po programu, 4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, organizacijo strokovnega ogleda, avtobusni prevoz letališče-polotok Reykjanes-hotel-letališče na Islandiji, izlet &;Zlati trikotnik&; z obiskom farme Fridheimar, ogled Reykjavika, izlet &;Južna avantura, slovensko vodenje, organizacija potovanja in DDV. Plačilo aranžmaja je možno izvesti obročno (Merkator kartica, Diners, obročne kartice MasterCard ali  Visa)

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 320 EUR (število enoposteljnih sob je omejeno), izlet »Sky Lagoon« 105 EUR, večerja v priznani restavraciji Thrir Frakkar 69 EUR, virtualno doživetje »Fly Over Iceland« 39 EUR; zavarovanje rizika odpovedi 4,46% od vrednosti * Strošek morebitnega dodatnega transferja do zdravstvene ustanove in nazaj (v kolikor bo potreben) je odvisen od lokacije ustanove in bo opredeljen naknadno. Ponudba je pisana po pogojih in cenah znanih 10. januarja 2024.

ODKRITA BESEDA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa. Vulkanska dejavnost na Islandiji: V primeru morebitne vulkanske dejavnosti ali zapore cest na področju bo ogled prilagojen razmeram.

OPOMBA: Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo Kompasovi izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in priporočali lokalne restavracije. Morebitno doplačilo za gorivo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21 dni pred odhodom SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJ, ki so sestavni del programa in pogodbe, so vam na voljo v vseh poslovalnicah KOMPASA in v poslovalnicah pooblaščenih agencij ter na naših spletnih straneh www.kompas.si.

Prijave so odprte in prijavite se lahko preko povezave: https://kompasdigital.typeform.com/to/LlzhyHpx

Prijave zbiramo do 10.02.2024 ali do zapolnitve razpoložljivih mest (45).

Za vse dodatne informacije lahko kontaktirate Gordana Lokajner po spletni pošti: gordana.lokajner@gmail.com ali gospo Sabino Oček (386 2 234 6958, 386 41 659 099; sabina.ocek@kompas.si ).